Nyheter från Kommunikationsenheten

Högskoleprovet - en pigg 40-åring

2017-04-26
Söndag den 23 april utsatte sig 67 200 personer för högskoleprovet. Det är 40 år sedan provet infördes. I Umeå med omnejd lockades nästan 1 800 att göra vårens prov.

Restauranghögskolan får besök

2017-03-27
Med start den 27 mars får Restauranghögskolan besök av flertalet intressanta gästföreläsare!

Avslutar alla investeringar i fossila bränslen

2017-03-13
Som fjärde lärosäte i landet har Umeå universitet tagit beslut om att avsluta alla investeringar i företag som utvinner, förädlar eller distribuerar kol, olja eller gas, så kallade fossila bränslen.

Umeå universitet slutar investera i fossila bränslen

2017-03-13
Umeå universitet avslutar alla sina investeringar exempelvis i fonder och aktier i företag som utvinner, förädlar eller distribuerar kol, olja eller gas, så kallade fossila bränslen.

Öppet hus lockade över 3 000 gymnasieelever till Umeå universitet

2017-02-22
I onsadags besökte 3 200 gymnasieelever från de fyra nordligaste länen Öppet hus på Umeå universitet. Under dagen fick eleverna möjlighet att lära sig mer om universitetets utbildningar, uppleva universitetsmiljön och ställa frågor om allt från boende till studentliv, ekonomi och utbildning – och f...

SvD: ”Dags att inrätta professur i populärvetenskap”

2017-01-03
All den kunskap som finns inom högskolan borde nå ut till fler. Därför behöver populärvetenskapliga professurer inrättas, skriver Mattias Lundberg, docent i psykologi vid Umeå universitet i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Studentprojekt: Hologram kan ge smartare universitetsmiljö

2016-11-07
En smartare universitetsmiljö laddad med hologram. Det visade studenter vid Umeå universitet prov på i ett kursarbete om Microsofts nya teknik Hololens.

Campus guldgruva för Pokémon Go-spelare

2016-10-30
Sedan Pokémon Go dök upp i somras har campus blivit ett populärt tillhåll för spelare. Här finns många så kallade Pokéstops, där det går att samla på sig bollar, ägg och andra digitala tillgångar. Dessutom är området lättillgängligt och i stort sett fritt från bilar.