Till umu.se

Nyheter från Kommunikationsenheten

Avslutar alla investeringar i fossila bränslen

2017-03-13
Som fjärde lärosäte i landet har Umeå universitet tagit beslut om att avsluta alla investeringar i företag som utvinner, förädlar eller distribuerar kol, olja eller gas, så kallade fossila bränslen.

Umeå universitet slutar investera i fossila bränslen

2017-03-13
Umeå universitet avslutar alla sina investeringar exempelvis i fonder och aktier i företag som utvinner, förädlar eller distribuerar kol, olja eller gas, så kallade fossila bränslen.

Öppet hus lockade över 3 000 gymnasieelever till Umeå universitet

2017-02-22
I onsadags besökte 3 200 gymnasieelever från de fyra nordligaste länen Öppet hus på Umeå universitet. Under dagen fick eleverna möjlighet att lära sig mer om universitetets utbildningar, uppleva universitetsmiljön och ställa frågor om allt från boende till studentliv, ekonomi och utbildning – och f...

SvD: ”Dags att inrätta professur i populärvetenskap”

2017-01-03
All den kunskap som finns inom högskolan borde nå ut till fler. Därför behöver populärvetenskapliga professurer inrättas, skriver Mattias Lundberg, docent i psykologi vid Umeå universitet i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Studentprojekt: Hologram kan ge smartare universitetsmiljö

2016-11-07
En smartare universitetsmiljö laddad med hologram. Det visade studenter vid Umeå universitet prov på i ett kursarbete om Microsofts nya teknik Hololens.

Campus guldgruva för Pokémon Go-spelare

2016-10-30
Sedan Pokémon Go dök upp i somras har campus blivit ett populärt tillhåll för spelare. Här finns många så kallade Pokéstops, där det går att samla på sig bollar, ägg och andra digitala tillgångar. Dessutom är området lättillgängligt och i stort sett fritt från bilar.

Många höjdpunkter på Umeå universitets årshögtid

2016-10-19
När årets högtid startar på fredag den 21 oktober går det att lyssna både till matskribenten Ella Nilsson och fredspriskandidaten Denis Mukwege. På lördag den 22 oktober bjuds på ett brett populärvetenskapligt program, följt av högtidsceremonin då 7 hedersdoktorer promoveras, 16 professorer installe...

Närkontakt med forskare i Umeå

2016-09-28
Fredagen den 30 september är det dags för den årliga vetenskapsfestivalen ForskarFredag. På Umevatoriet finns forskare från Umeå universitet och Totalförsvarets forskningsinstitut på plats för att väcka framförallt barn och ungas intresse för forskning.

Nyhetsarkiv