Nyheter från Kommunikationsenheten

Demens, smarta städer, skog och Arktis
– Umeå universitet i Almedalen 2017

2017-06-27
Almedalsveckan är en av Sveriges största politiska mötesplatser. Från Umeå universitet delar ett antal forskare och lärare med sig av sina kunskaper i olika arrangemang.

Festlig Graduation Ceremony 2017

2017-06-01
Årets Graduation Ceremony for avgångsstudenter från universitetets internationella masterprogram hölls på tisdag 30 maj. 116 studenter fick sina gratulationsbrev från rektor Hans Adolfsson vid den ceremoni som nu anordnades för tredje året i rad.

TEDx Umeå 2017 drar igång

2017-05-03
I dag, den 3 maj, arrangeras TEDx i Umeå för fjärde gången. Evenemanget är en plattform där inbjudna talare, däribland forskare från Umeå universitet, får en chans att berätta om sina idéer och tankar. Målet är att sprida idéer som i slutänden kan förändra världen.

Högskoleprovet - en pigg 40-åring

2017-04-26
Söndag den 23 april utsatte sig 67 200 personer för högskoleprovet. Det är 40 år sedan provet infördes. I Umeå med omnejd lockades nästan 1 800 att göra vårens prov.

Restauranghögskolan får besök

2017-03-27
Med start den 27 mars får Restauranghögskolan besök av flertalet intressanta gästföreläsare!

Avslutar alla investeringar i fossila bränslen

2017-03-13
Som fjärde lärosäte i landet har Umeå universitet tagit beslut om att avsluta alla investeringar i företag som utvinner, förädlar eller distribuerar kol, olja eller gas, så kallade fossila bränslen.

Umeå universitet slutar investera i fossila bränslen

2017-03-13
Umeå universitet avslutar alla sina investeringar exempelvis i fonder och aktier i företag som utvinner, förädlar eller distribuerar kol, olja eller gas, så kallade fossila bränslen.

Öppet hus lockade över 3 000 gymnasieelever till Umeå universitet

2017-02-22
I onsadags besökte 3 200 gymnasieelever från de fyra nordligaste länen Öppet hus på Umeå universitet. Under dagen fick eleverna möjlighet att lära sig mer om universitetets utbildningar, uppleva universitetsmiljön och ställa frågor om allt från boende till studentliv, ekonomi och utbildning – och f...